Var vill du ha laddinfrastruktur?

Efterfrågan är störst i Stockholmsområdet Efterfrågan är störst i Stockholmsområdet

För ungefär en månad sedan lanserade Laddaelbilen.se önskekartan över var vi vill att laddinfrastruktur för elbilar ska byggas. Sedan dess har det kommit in 128 förslag på laddplatser över hela Sverige och det tycks nu vara tydligt att behovet av laddinfrastrukturuppbyggnad är stort, trots relativt få elbilar.

Det är kanske lite tidigt att dra några större slutsatser kring detta, men man börjar i alla fall ana en trend, visst saknar många laddinfrastruktur för elbilar! Men än mer intressant är att se var den största efterfrågan finns och därmed också se om det går att dra paralleller till hur det ser ut idag.

För de med elbil som är boende i Stockholmsområdet kommer det kanske inte som någon överraskning att efterfrågan till elbilsladdning är störst inom detta område. Det finns kort sagt flest elbilar i landet i vår huvudstad men möjlighet till elbilsladdning är ytterst begränsad till ett fåtal parkeringsgarage.

Den totala motsatsen ser vi uppe i Östersund där Jämtkraft och kommunen har tagit ordentliga krafttag för att bygga ut laddinfrastruktur. Inte en enda önskan om laddplats ser ännu ut att finnas i området, vilket naturligtvis ska tolkas som mycket positivt!

Fortsätt att önska er en laddplats på Laddaelbilen.se för att underlätta med beslutsunderlag för utbyggnaden av laddinfrastruktur. Skicka sedan länken till de som tar beslut om laddinfrastrukturuppbyggnad i er kommun. Det vinner vi alla på!

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln