Nissan jobbar fram batteribytesleasing

Nissan LEAFs batteripack Nissan LEAFs batteripack

Många har funderat mycket över hur länge ett elbilsbatteri fungerar och vad kostnaden skulle tänkas bli den dag batteriet behöver bytas ut. Nu släpper Nissan uppgifter om planer på ett batteribytesprogram i form av en leasingavgift.

Detaljerna är en så länge något suddiga då erbjudandet inte ska gå live förrän i början av 2014, men i stora drag rör det sig om en utökad batterigaranti i form av en leasingavgift.

Nissan garanterar idag batteriets kapacitet ner till 70% av den ursprungliga. Dvs 9 av batterimätarens 12 staplar. Skulle nivån sjunka under dessa vid full laddning, går alltså garantin in.

När garantin på 5 år för batteriet är slut erbjuds kunden fortsätta med en leasing på ca 700:- per månad för att förlänga garantitiden. Garantin är med andra ord giltig så länge som avgiften betalas.

Om Nissan räknar med att bilens batteri ska hålla i ca 5 år till innebär det en kostnad för kunden på ca 42 000:-. I fråga om trygghet vid ett andrahandsköp känns konceptet inte dumt alls, men hur ska de som har köpt bilen privat och tänkt att äga bilen under lång tid reagera? De har ju redan köpt batteriet en gång, kommer de då tvingas till att leasa batteriet för att garantera 70% kapacitet?

Det ska bli spännande att se hur Nissan kommer sortera ut detaljerna inför detta program.

Vad tycker du om betald förlängd garanti i form av en leasingavgift?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln