Enbart elbilar om OS 2020 går till Madrid

Elbilspositivt! Elbilspositivt!

Madrid är en av de sökande städerna för sommar OS 2020 och staden försöker få med flertalet gröna initiativ för att bli ett så attraktivt val som möjligt. Det senaste i raden förslag är att enbart elbilar ska bli tillåtna inne i OS-byn.

Inga bensin eller dieselbilar kommer att få användas inne i OS-byn säger Madrids Olympiska kommitté.

Madrid vill erbjuda staden med ett ultra modernt ”metropolis”-koncept med nya smarta transportlösningar där elbilar kommer spela en central roll.

Målet med detta är att erbjuda ett OS med noll koldioxidutsläpp, exakt vad som menas med detta återstår att se men i fallet med transporter är närmiljön uppenbarligen mycket viktig. Men även elen som används i elbilarna kommer att vara förnybar eftersom den kommer produceras lokalt med solceller.

De övriga kandidaterna är Tokyo och Istanbul och frågan är nu om även de kommer erbjuda likartade koncept i sista minuten. Beslutet om vem som får OS 2020 kommer att tas den 7 september 2013.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln