Volvo testar elbussar och BYD slår rekord

Elbussarna är här. Elbussarna är här.

2015 ska Volvo börja testköra elbussar i Göteborg. Projektet sker i samarbete med Energimyndigheten, Göteborgs Stad, Lindholmens Science Park och Västtrafik. Samtidigt rapporterar ny BYD om en värdsrekordskörning av deras elbuss i Polen.

Volvo testar både laddhybridbussar och elbussar på lite olika ställen. Nästa år ska ett test göras i Stockholm med en elbuss på linje 74 och året därefter blir det alltså Göteborgs tur.

Det kinesiska bolaget BYD testkörde nyligen sin helt eldrivna elbuss i Polen och satte ett nytt världsrekord på 310 km. Otroligt nog hade batterier 31% kapacitet kvar vilket ger en teoretisk räckvidd på 430 km. Men rekordet skedde nattetid med väldigt lite trafik och utan passagerare. En mer verklighetstrogen räckvidd landar på 250 km, fullastad och med AC i gång.

BYD har endast levererat 8 elbussar till Europa med har 35 order till att fylla enligt uppgift.

Etiketter: volvo byd elbuss

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln