Köpläge på Nissan LEAF

Kampanjpriser på Nissan LEAF! Kampanjpriser på Nissan LEAF!

Tilltänkta kunder såsom kommuner och företag med större fordonsflottor (och även privatpersoner) verkar ha tyckt att priset på Nissan LEAF är en faktor som är svår att räkna hem. Men nu bör dessa parter snabbt ta fram miniräknaren och räkna om. 8 splitternya LEAFs ligger nu under rekommenderat återförsäljarpris på Blocket.se.

Det rör sig naturligtvis om den ”gamla” modellen, men de 8 bilarna har 0-mil på mätaren och bör naturligtvis ses som helt nya. För användning i bilflottor, i kommuners tjänst eller för den som väntat på ett bra köptillfälle, bör detta spela mindre roll.

Priserna ligger på mellan 269 000 och 289 900 och det är efter avdragen supermiljöbilspremie. Med andra ord ca 13 000 – 33 000 kronor mindre än de rekommenderade priserna.

Även om det inte är helt rättvist och enkelt att göra en jämförelse, ligger priset på en likvärdigt storleksmässigt och utrustad VW Golf på ca 230 000 – 240 000 kronor. Det ska tilläggas att en Golf med tillägget GT lätt kan gå för över 300 000 kronor.

Om bilen körs 15 000 km per år skulle bränslekostnaden på en Golf landa på ca 13 000 kronor per år i jämförelse med LEAF:ens på 3000 kronor i elkostnad. Med ett ägande på 3-5 år skulle man utan problem ha sparat ihop det högre inköpspriset enbart med hjälp av bränslet/elen – och då har vi räknat snällt med ett bränslepris på 14 kronor litern. I verkligheten kan nog bränslekostnaden bli mer än så för Golfen och mindre för elbilen då en hel del laddning är gratis.

Så även om vi lägger undan de miljö- och klimatmässiga aspekterna, folks och företags ökade uppmärksamhet och den bekvämare och mycket roligare körupplevelsen hos en elbil, framstår det alltså som ett riktigt bra köpläge på dessa Nissan LEAF.

Bilarna på Blocket.se finns i Ystad, Uppsala, Kronoberg, Halland och Göteborg.

Vill man få ett ännu bättre pris på en marginellt använd LEAF kan man komma ner i så lite som 234 000 kronor. Det är samma pris som för en Golf, fast då slipper man såklart att åka till macken och sparar både tid och pengar.

Etiketter: leaf elbilar pris nissan

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln