Innovativt resande från Nissan

Enkelt resande med Nissan LEAF (Bild: Plugincars.com) Enkelt resande med Nissan LEAF (Bild: Plugincars.com)

Nissan har på ett innovativt sätt gjort så att du kan resa över 800 km på en laddning i din Nissan LEAF. Låter det för bra för att vara sant? Ja, det är det också. Det handlar om en ny smart Nissan-tjänst där ett tåg kör dig och din LEAF från Paris till södra Frankrike.

Nissan och det nationella franska tågbolaget SNCF erbjuder nu dels snabbladdning och dels en gratis transport av både dig själv och din LEAF från tågstationen Bercy i Paris ner till franska Rivieran på ett nattåg. Följande resor erhåller man 30% rabatt på resan och en tur och retur resa kostar då €235.

Idén att köra upp bilar på tåg är inte ny, även om det är första gången (vad vi vet) som en biltillverkare ingår ett partnerskap med ett tågbolag. Tunneln mellan Dover och Calais fungerar på mycket samma sätt där man kör upp sin bil på ett tåg i Dover och av i Calais rakt ut på motorvägen.

Men konceptet att transportera elbilar på tåg för längre resor är faktiskt riktigt smart och kanske är det något som alla länders tågtrafik borde utveckla mer som ett komplement till att snabbladd-infrastrukturen byggs ut. Även om det är kul att köra elbil, kan det vara skönt att slippa köra längre sträckor på flera hundra km. Att köra på ett tåg med elbilen i Stockholm och 7-8 timmar senare köra av i Malmö, borde rent spontant attrahera många som kör elbil, eller för den delen vanlig bil också.

Det känns lite tunt att det franska erbjudandet enbart omfattar Nissan LEAF men det skulle inte förvåna om fler tillverkare inom kort kommer erbjuda samma tjänst. Renault ZOE säljer redan mycket bra och skulle likväl som LEAF enkelt kunna transporteras på ett tåg.

Vidare ska det bli intressant att se om fler tåglinjer erbjuder specialtransport av elbilar, både i Frankrike och i andra länder.

Klicka på videon för att se hur det går till.

Etiketter: leaf nissan frankrike

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln