Första Chevrolet Spark anländer

Nu i USA, i Europa till våren 2014 Nu i USA, i Europa till våren 2014

General Motors första batteribil kallades EV1 och var ett projekt som lades ner under lite märkliga förhållanden i början av 2000-talet. Om vi bortser från Chevrolet Volt som är en laddhybrid, så är det nu dags för GMs andra försök till att lansera en batteribil.

De första produktionsklara exemplaren har denna vecka levererats till återförsäljare i Kalifornien. Leveranserna skedde till och med något före tid plan då det tidigare har kommunicerats att Spark skulle lanseras i slutet av sommaren.

Till en början är det endast utvalda återförsäljare i Kalifornien som får bilarna men återförsäljarnätet ska expandera över hela USA under hösten och vintern.

Många ansåg till en början att Chevrolet Spark var en så kallad ”Compliance Car” som enbart skulle säljas i Kalifornien. Men GM menar tydligen allvar med sin satsning även på batteribilar och har förutom expansionen i USA, sagt att Spark även kommer till Europa.

Enligt tidigare uppgifter ska de första leveranserna av Spark komma till utvalda marknader i Europa under första kvartalet 2014. Troligtvis innebär det att där Chevrolet Volt säljs, så kommer även Spark att säljas. Det innebär att vi borde få se de första Sparkbilarna rulla i Sverige inom 1 år från nu.

Spark är ett litet kraftpaket som gör 0-100 km/h på drygt 8 sekunder och har ett batteripaket på 20 kWh som tar bilen ca 130 km på en laddning. Spark ska vara den första elbilen som kan använda den nya CCS-standarden för snabbladdning.

Etiketter: usa chevrolet spark

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln