BMW tror på extremt bra försäljning av i3

Är du sugen på en eldriven BMW? Är du sugen på en eldriven BMW?

Marknaden för elbilar växer, men trots detta har många av biltillverkarnas egna elbilsprognoser fått stryk av verklighetens svaga försäljningssiffror. BMWs försäljningschef Ian Robertson verkar dock övertygade om att deras i3 kommer att sälja som smör.

På konferensen Automotive News Europé berättade Robertson att de hade över 100 000 personer som har skrivit på att testköra BMW i3 och att de redan har tagit ett stort antal depositioner. Flera media verkade dock tolka Robertsons uttalande som att BMW har 100 000 reservationer för BMW i3, men så är alltså inte fallet.

Roligt är dock att trots att den officiella försäljningen inte startar förr än i slutet av juli, har många förhandsorders redan skrivits och detta har även skett i Sverige kan Laddaelbilen.se avslöja. Lite lustigt är att produktionsbilen har ännu inte visats upp utan tros få sin officiella premiärvisning i september på Frankfurtmässan.

Officiellt lanseringsdatum över stora delar av världen inklusive Sverige är 16 november.

Rykten går att den initiala produktionen kommer att vara 1200 bilar per månad men att målet ligger på runt 30 000 bilar första året.

Vidare tror Robertson en fördubbling av energikapacitet i batterier inom 4-5 år och att generationen batterier efter det har upp till 10 gånger bättre kapacitet. Med BMWs LifeDrive modul i i3 (Likvärdig Teslas Skateboard-konstruktion) kan batterierna enkelt bytas ut till ännu bättre när teknologiska framsteg görs.

Konceptbilen av i3 som BMW har visat upp har ett 22 kWh stort batteri, men det spekuleras i att produktionsbilen möjligtvis kan ha mer kapacitet än så.

Funderar du på att köpa BMW i3?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln