Hur många kvinnor kör elbil?

Fler elbilar till kvinnor Fler elbilar till kvinnor

Laddaelbilen.se har tidigare rapporterat om hur många kvinnor som kör elbil och det är med viss sorg vi kan berätta att det tyvärr inte har skett några större förändringar. Här kommer lite uppdaterad statistik om kvinnors elbilsägande i Sverige.

För några år sedan presenterade Fortum en studie om vem som ansågs mest trolig att köpa en elbil. Resultatet visade på en majoritet av unga människor och kvinnor. Verkligheten är dock allt annat än detta resultat där endast 3 % av samtliga registrerade laddbara elbilar eller 15 % av de privatägda elbilarna ägs av kvinnor.

En jämförelse hos den ordinarie fordonsflottan visar på ett 60/40 förhållande mellan mäns och kvinnors bilägande.

Dessa 3 % motsvarar idag 57 stycken laddbara elbilar men endast 41 stycken är av senare modell och hör och häpna, endast 4 (!!!) är batteribilar utan förbränningsmotor.

Så här ser ställningen ut bland kvinnors elbilsägande av nyare personbilar vid månadsskiftet maj/juni, allt enligt statistik från ELIS som tillhandahålls av Easycharge AB.

Toyota Prius Laddhybrid 32 stycken
Nissan LEAF 4 stycken
Opel Ampera 2 stycken
Fisker Karma 2 stycken
Volvo V60 Laddhybrid 1 styck

Känner ni en kvinna som funderar på att köpa ny bil? Länka gärna denna artikel till henne och låt oss se om vi kan jämna ut denna statistik lite med fler kvinnor som elbilsägare!

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Redaktionen • 16 januari 2014 22:33:33
    Hej Jennifer, det vore roligt att prata med dig. Skicka ditt telefonnummer till info@laddaelbilen.se
  • Jennifer • 16 januari 2014 21:37:11
    Jag är ny ägare av elbilen VW e-up och jag är en kvinna:-)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln