50% fler elbilar i Sverige än vid årsskiftet

Stabil tillväxt av elbilar - men det kan gå ännu snabbare! Stabil tillväxt av elbilar - men det kan gå ännu snabbare!

Den 1 juni 2013 var beståndet av laddbara elbilar i Sverige 2389 stycken. Det är en ökning av beståndet med 50 % procent sedan årsskiftet. Det visar nya detaljerade siffror från statistikdatabasen ELIS - Elbilen i Sverige. Siffrorna tas varje månad fram av Easycharge, Sveriges oberoende konsultföretag inom e-mobility.

Den totala andelen laddbara elbilar uppgår idag till 0,05 procent av Sveriges bilflotta, vilket innebär en ökning med 795 stycken sedan årsskiftet. Helt batteridrivna elbilar uppgår till totalt 1178 fordon och laddhybrider uppgår till 1211 fordon. Bruttokvoten av antal laddplatser delat med antal elbilar, CPEV, är idag 0,17 att jämföra med 0,18 i föregående månads mätning. Den nya Nissan LEAF och Renault Twizy har börjat levereras till Sverige i maj månad.

– Maj månad präglades precis som i april av innestående order på kommande elbilsmodeller. Det finns en viss risk att även juni blir något svag men framåt juli, augusti och september bör vi se en rejäl ökning av elbilsbeståndet enligt den information vi har idag, säger Andy Rietschel, vd på Easycharge.

Easycharge publicerar varje månad återkommande statistik kring elbilsbeståndet i Sverige. Statistiken sammanställs från en unik databas över Sveriges samtliga laddbara elbilar och ger en mer enhetlig bild av elbilar och laddhybrider än vad som tidigare varit möjligt. Bland annat belyses olika laddstandarder, tekniska specifikationer specifika för elbilar och lokaliseringsuppgifter för varje enskild bil, samt diverse prognoser. Informationen ger ett unikt beslutsunderlag då det kommer till uppbyggnad av lokal laddinfrastruktur, inköp av elbilar och marknadsöversikt.

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln