Nissan-Renault siktar på 100 000 elbilar

Carlos Ghosn pekar ut målet Carlos Ghosn pekar ut målet

Under en intervju i Frankrike berättade Nissan-Renaults vd Carlos Ghosn att han förväntar sig att den totala och globala försäljningen av alliansens elbilar snart ska uppgå till över 100 000 elbilar. Ett mål som ingen annan elbilstillverkare tidigare har uppnått.

Med all sannolikhet ser det ut som att denna förutsägelse kommer att ske före 2013 har sitt slut. Tills nu ser det ut som att Renault-Nissan har sålt ungefär 86 000 elbilar tillsammans.

Inte överaskande är över 62 000 av dessa Nissan LEAF och därefter kommer Renaults elbilar med 10 000 Twizy, 8 500 Kangoo ZE, 3 500 Fluance ZE och 2 500 Zoe. Zoe försäljningen går bra i många länder och bör ta stora marknadsandelar under året.

100 000 är en magisk gräns i många bemärkelser. Om Renault och Nissan alliansen kommer 1:a, vilken biltillverkare tro ni är näst på tur att sälja 100 000 elbilar? Tesla, Volkswagen, BMW eller kanske rent av Volvo?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln