Dag 1 OECR

Hälften av elbilarna som står laddade och klara Hälften av elbilarna som står laddade och klara

Det låg mycket adrenalin i luften inför starten av årets Öresund Electric Car Rally. De flesta förarna hade laddat upp ordentligt under natten – både bildligt och bokstavligt talat. Den första etappen mellan Köpenhamn och Helsingör krävde en kombination av bra kartläsning, uppmärksamhet och energieffektiv körning.

Att köra ett elbilsrally kan för många låta som världens tråkigaste event, det går långsamt och mycket tyst. Men de medverkande förarna kan tvärtom vittna om mycket hög spänning, hög adrenalinhalt och en stor dos tävlingsinstinkt.

Då man i den första etappen ska förbruka så lite energi som bara möjligt, krävs det en kombination av en energieffektiv bil, bra elbilskörning och dessutom mycket bra kartläsning och uppmärksamhet på omgivningen. Vid utsatta ”check points” skulle svar på frågor om omgivningen också skrivas ner på ett svarspapper.

Med facit i hand var det förmodligen inte så lätt som många hade trott att köra denna första sträcka och göra alla dessa saker simultant. Flera missade frågor och felnavigeringar gör resultat allt annat än solklart. När laddningen är slutförd imorgon kommer den förbrukade energimängden mätas på respektive bil.

Till skillnad från förra året då starten skedde i blåsigt och regnigt väder, var det strålande både vid start och mål. Alla bilar kom iväg enligt plan och även målgången skedde utan större dramatik för de flesta.

Nu till kvällen återstår en middag och lite mingel för samtliga medverkande för att därefter ladda om batterierna inför morgondagens etapp.

Etiketter: sverige tävling oecr

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln