Audi A3 laddhybrid kommer i slutet av året

Kommer redan i år! Kommer redan i år!

Det har varit lite fram och tillbaka med Audis elbilar, men nu bekräftar företaget att deras första elbil kommer att bli en laddhybrid-version utan modellen A3, men kanske bästa av allt är att den går i produktion redan detta år och de första leveranserna ska ske vid årets slut.

Audi A3 är har i stort set samma teknik som Volkswagen Golf laddhybrid som ska släppas under 2014, men Audin har lite lyxigare materialval. Utöver den 75 kW starka elmotorn har den också en 1,4 l bensinmotor som utvecklar 148 hk. För att nå 100 km/h behöver man endast 7,6 sekunder.

Audin A3 laddhybrid kommer att få ett batteri på 8,8 kW och med det får man en räckvidd på el med som mest 50 km och en totalräckvidd på 940 km.

Då både BMW och Volkswagen släpper sina första elbilar framåt november månad har Audi förmodligen känt en viss press att inte hamna på efterkälken. Även om Audi av sina egna principskäl väljer att lansera en laddhybrid och inte en helt eldriven bil, är det kul att ha med dem i plug-in racet.

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln