Tesla satsar stort på snabbladdning

Snabb bil - snabb laddning Snabb bil - snabb laddning

En av de saker som gör Tesla unikt är att de bygger ut sitt eget nät av snabbladdstationer. Tills nu har det endast funnits 8 snabbladdare i USA, men så igår berättade Tesla om sina fortsatta planer för laddinfrastrukturuppbyggnad.

I slutet av sommaren ska antalet stationer i USA ha 3-dubblats till 25 stycken och inom kort kommer det dessutom bli möjligt för Model S ägare i USA att köra hela vägen från västkusten till östkusten men hjälp av snabbladdstationer.

Teslas snabbladdstationer har tidigare pumpat ut 90 kW effekt vilket krävs för att ladda det stora 85 kWh timmars batteriet tillräckligt snabbt. Men nu ska Tesla dessutom höja effekten till 120 kW för att möjligöra ännu snabbare laddning. Detta kan jämföras med den mest utbyggda snabbladdstandarden CHAdeMO som oftast laddar med 50 kW effekt.

Det som gör allt detta ganska anmärkningsvärt är att varje laddstation kostar runt $300 000 vilket gör det till en ganska dyr utbyggnad. Dessutom är det idag endast Model S som kan utnyttja laddstationerna, även om det är högst troligt att kommande modeller också kommer kunna använda dem. Men det kanske allra, allra mest anmärkningsvärda är att det är helt gratis – för alltid!

Tesla kommer även börja rulla ut sina snabbladdstationer i Europa inom kort där de första borde vara i drift före årets slut, kanske redan i höst?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • ModelSspeculant • 31 maj 2013 11:01:37
    De första i europa har tesla lovat att lägga i norge, och kanske även en i sverige (mellan sthlm och oslo)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln