Inför Öresund Electric Car Rally

Elbilarna står uppradade och laddande Elbilarna står uppradade och laddande

Nästan 60 elbilar och laddhybrider har nu samlats på Christiansborg Slotsplats i Köpenhamn för att ladda inför morgondagens start av Öresund Electric Car Rally. Laddaelbilen.se finns såklart på plats och kommer att guida er igenom de viktigaste händelserna.

Det är fantastiskt att se utvecklingen av detta rally och på bara 2 år har det hänt enormt mycket. 2011 var första året då OECR kördes och då körde endast runt 20 elbilar. Modellerna var få och intresset för elbilar var fortfarande något vagt.

2012 mer än fördubblades startfältet med hela 50 elbilar och antal modeller utökades med flera nylanseringar. Det var redan då kort sagt en imponerande syn vid start och målgång som drog en stor publik.

2013 slår rallyt rekord igen med hela 60 stycken anmälda elbilar till startfältet och en hel flora av olika modeller går nu att se. Skillnaden från 2011 års rally är enorm och det är verkligen ett tecken på att elbilen håller på att slå igenom på stort allvar.

Bland årets startande bilar kan vi t ex se Tesla Motors Model S & Roadster, Renault ZOE, Fluence ZE & Kangoo ZE, Nissan LEAF 2012 & nya 2013 års modell, Mitsubishi Outlander PHEV och i-MiEV, Volvo V60 PHEV & C30 BEV samt Fisker Karma och några enstaka udda fordon som t ex en elbilskonverterad Nissan Qashqai.

Årets rally kommer börja med att köra ett energieffektivitets-rally upp till Helsingör och därefter laddas respektive bil i Helsingborg och en energimätning görs. Den andra delen av rallyt är ett sk Regularity Rally där olika checkpoints ska nås efter en förutbestämd tid.

Laddaelbilen.se önskar alla deltagarna lycka till och ser fram emot världens största elbilsrally genom 2 länder.

Laddaelbilen.se är såklart med.
Laddaelbilen.se är såklart med.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln