Därför rusar Tesla på börsen

All time high - igen All time high - igen

Laddaelbilen.se är ingen ekonomi-sida. Men det är svårt att inte kommentera Tesla Motors aktiekurs på Nasdaq börsen då den är starkt knuten till rykten och fakta som cirkulerar kring Tesla Motors. I går satte aktiekursen en ny högsta dagsnotering.

Sedan årets början har Teslas aktie stigit från $35 till gårdagens stängningskurs på $110. Det är en procentuell ökning med hela 214%. Tesla har dock blivit utsatt för en så kallad ”short squeez” där en stor andel placerare som har spekulerat i nedgång, blivit tvingade till att täcka sina förluster och återköpa sina aktier. Detta i kombination med mycket goda nyheter från bolaget har skapat ett enormt köptryck.

Så igår rusade aktien förbi $100 för första gången med hjälp av rykten från bland annat den stora investmentbanken Goldman Sachs. Efter ett besök i Teslas fabrik i Freemont kom ett par nyheter från Goldman Sachs analytiker.

Efterfrågan är stark. I Europa är orderingången 200 bilar per vecka med högst andel per capita i de nordiska regionerna (Norge, Sverige & Danmark?) Tesla tror att Tyskland kan bli en av deras största marknader och Kina kommer också vara viktigt. På längre sikt räknar Tesla med att sälja 500 000 elbilar, nedbrutet på 200 000 för Gen III Sedan, 150 000 Gen III SUV, 90 000 Model S/X samt deras nästa generation Roadster. En mindre nyhet här är att det aldrig har talats om en ”Gen III SUV” tidigare och vad hände med Teslas Truck eller är det samma?

På produktionssidan har antalet temporära arbetare minskat. Mindre spillmaterial. Fast anställda jobbar 40-50 timmar per vecka istället för tidigare 60-70h per vecka. Logistikkostnader har minskat. Totalt sett bör samtliga dessa bitar påverka marginalerna positivt.

Vidare listades ett par andra punkter enligt nedan.

Leveranser av Model X sker 2015.

Gen III produktion startar 2017.

Produktionstakten 2014 kommer starta med 23 - 25 000 Model S per år.

De jobbar med att få ner hela produktionslinan till ett skift, för att sedan återinföra två skiften med en produktionskapacitet på 40 000 bilar.

Tesla tror att kostnaden för batterier kommer att sjunka under $100 per kWh inom 10 års tid. Det är en mycket positivare prognos än vad de flesta andra har. Det ska bli intressant att se vem som får rätt.

Etiketter: tesla model s bluestar

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • carina karlsson • 7 augusti 2014 17:13:18
  God dag till alla i denna webbplats skulle vittna om hur jag var rädda från David, Pato Smith När jag var rip off.
  Jag är fru, carina karlsson med namn. Jag bor i Sverige, Jag vill använda detta medium för att varna alla lån arbetssökande att vara mycket försiktig eftersom det finns bedrägerier allt månader sedan jag var finansiellt ansträngda, och på grund av min desperation jag blev lurad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet till en vän hänvisade mig till en mycket pålitlig långivare som heter Mr, Pato Smith som låna mig ett lån på 100.000 kronor i 8timmar utan någon stress.
  Om du behöver någon form av lån bara kontakta honom e-post via: (patosmith02@ymail.com) det är därför jag använder detta medium för att varna alla lån arbetssökande på grund av det helvete jag gick i händerna på dessa bedrägliga långivare. och hur jag var räddningen av herr, Pato Smith.

  Och jag vet inte ens min fiende att passera genom ett sådant helvete som jag gått i händerna på dessa bedrägliga online långivare, vill jag också att du kan hjälpa mig att vidarebefordra denna information till andra som är i behov av ett lån när du har fått ditt lån fru , carina karlsson, jag ber att Gud ska ge honom. livslängd Gud välsigne honom för alltid för det goda han har gjort i mitt liv.
  Fru, carina karlsson

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln