BMW antyder attraktivt pris på i3

Oliver Walter med BMW i3 (Foto: bmwi3.blogspot.se) Oliver Walter med BMW i3 (Foto: bmwi3.blogspot.se)

Under ett besök i Oslo av Oliver Walter som är produktionschef för BMW i3, berättar han för elbil.no att BMWs första elbil kommer få ett mycket attraktivt pris och vilka försäljningsvolymer de planerar för det första året.

Det har tidigare spekulerats om i vilken prisklass som BMW i3 kommer att hamna i men BMW har varit ganska tystlåtna. Å ena sidan är det fortfarande en BMW, å andra sidan kan den inte bli för dyr, för då säljer den inte.

Oliver Walter antydde nu enligt elbil.no att BMW i3 ska få ett pris på ca 260 000 NOK. Det kan i vissa utföranden faktiskt vara billigare än en Nissan LEAF och ovanligt billigt för att vara en BMW.

I Norge räknar de med att sälja runt 1000 i3 första året och globalt är produktionskapaciteten satt på 30 000 i3 per år. Med tanke på Angela Merkels tuffa mål som 1 miljon elbilar på tyska vägar år 2020 är det troligt att en stor del kommer säljas till just Tyskland även om lanseringen är global.

De första provkörningarna av i3 kommer att börja ske i Norge under september månad.

Vi saknar fortfarande bilder på den produktionsklara i3 men förväntar oss att detta kommer dyka upp på internet under sommaren tillsammans med mycket mer information.

Etiketter: bmw norge i3

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln