Audi R8 e-tron läggs på hyllan - igen

Ännu inte i produktion. Ännu inte i produktion.

Det är inte lätt att hänga med i Audis kappvändningar. Det är ungefär ett år sedan som Audi påstod att R8 e-tron var den snabbaste serieproducerade elbilen. Men produktionen stoppades redan efter några exemplar. Sedan kom nya uppgifter om att produktionen skulle återupptas, för att senare läggas på hyllan igen.

Det var i samband med premiären av Iron Man 3 som Audi återigen visade upp sin batteridrivna R8 e-tron och bilen produktplacerades flitigt, både i filmen och under premiären.

Audi säger att 10 exemplar byggdes i samband med Iron Man 3, men att dessa bilar ska stanna hos Audi for intern granskning och utveckling åt framtida modeller.

Enligt en artikel i Autocar Magazine har Audi inte erbjudit R8 e-tron till kunder därför att batteriutvecklingen har gått långsammare än de hade förväntat sig – och vidare har priset då inte sjunkit så pass snabbt som de från början trodde, vilket gjorde Audi R8 e-tron olönsam för serieproduktion.

Audi R8 e-tron skulle få en räckvidd på drygt 200 km och prestera 0-100 km/h på runt 4 sek. Audis tagline ”Vorsprung durch technic” borde snart modifieras något med tanke på att de är bland de sista större biltillverkarna att lansera en serieproducerad elbilsmodell till försäljning. 

Etiketter: audi konceptbilar

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln