Renault svarar på Better Place konkurs

Fortfarande en bil att räkna med. Fortfarande en bil att räkna med.

Det var med Renaults elbil Fluence ZE som Better Place erbjöd sina kunder att byta batterier och den strategiska alliansen med Renault var självklart mycket viktig för Better Places affärsidé - som tyvärr inte fungerade. Nu verkar Renault tycka det är viktigt att kommunicera att det inte var tvärtom.

Better Place försökte länge få med sig andra biltillverkare på idén om batteribyten, men i och med separata teknologier och utan standardisering föll det sig att endast Renaults Fluence ZE hade möjlighet till batteribyten i deras stationer.

Men det var i början av maj som Carlos Ghosn sa att Renault Fluence ZE sannolikt kommer vara den enda bilmodellen från den franska biltillverkaren som kommer kunna byta ut sitt batteri i speciella batteriutbytesstationer som har byggts upp av företaget Better Place.

Med facit i hand är det troligt att Carlos Ghosn redan då kände till Better Places öde.

Men för att förtydliga att Better Place inte på något sätt är avgörande för Renaults satsningar på elbilar släppte Renault idag följande pressmeddelande på sin webbsida.

“Renault acknowledges the decision of Better Place’s Board of Directors.

The Renault network in Israel and in Denmark will continue to provide after-sales servicing for Fluence Z.E. and these vehicles’ batteries.

Electric vehicles are a revolution in mobility. Renault is exploring all the charging technologies from quick drop to several alternatives.

This decision does not at all call into question the electric vehicle strategy of the Renault-Nissan Alliance. The Alliance is the world leader in terms of electric vehicles, and the volumes of Renault’s EVs continue to progress month after month.”

Med 4 elbilsmodeller i sitt program var det väl iofs ingen tvekan om att Renault menar allvar med sin elbilssatsning. Men det är ändå skönt att de är tydliga.

Renault Fluence ZE kommer att ha sin Sverigepremiär framåt hösten, och då också med en snabbare 22 kW inbyggd laddare. 

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln