Målet om 1 miljon elbilar 2020 består

Angela Merkel med laddhybriden BMW i8 Angela Merkel med laddhybriden BMW i8

Den tyska bilindustrin är stark och mycket viktig för Tysklands ekonomi. Det är därför viktigt att alla gemensamma satsningar inom detta område bär frukt och är lönsamma för samtliga parter. Trots att de tyska biltillverkarna knappt har lanserat några elbilar, säger nu Angela Merkel att målet om 1 miljon elbilar 2020 står fast.

Det är i en artikel från nyhetsbyrån Reuters som Merkel bekräftar att det tidigare målet om 1 miljon elbilar år 2020 står fast och driver på att gränsöverskridande samarbeten är mycket viktiga.

Den tyska bilindustrin planerar att investera nära € 12 miljarder i alternativa drivlinor, där naturligtvis elektrifiering är en stor del av kakan, enligt industriorganisationen VDA.

- Att köra elektriskt är ingen vision längre, det är verklighet. Tusentals elbilar är redan på våra vägar och i slutet av nästa år kommer tyska biltillverkare ha åtminstone 16 modeller i produktion och till försäljning, säger ordförande för VDA Matthias Wissmann.

Förra året såldes endast ca 3000 elbilar i hela Tyskland på en marknad som omfattar över 3 miljoner per år. Men ännu har inga produktionsbilar från de tyska biltillverkarna lanserats och bortsett från några enstaka laddhybrider från Porsche, får vi vänta tills november innan BMWs och VWs massmarknadsbilar lanseras officiellt.

Det ska bli intressant att se hur Tyskland hanterar denna utmaning och om vi kommer att få se fler incitament för elbilar i Tyskland för att stödja industrin.

Vad tror ni, kommer tyskarna lyckas få ut knappt 1 miljon elbilar på 7 år?

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Kommentera gärna:

  • Torbjörn • 27 maj 2013 20:25:54
    Varför skulle dom inte klara det blir ju bara lite över 700 bilar om dagen om de börjar 2014.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln