Fisker vill ha tillbaka Fisker

Fisker saknar sin skapelse Fisker saknar sin skapelse

Fisker Automotives grundare och tidigare ordförande Henrik Fisker, är nu tillbaka i spelet om kontrollen och ägandet av Fisker Automotive. Det är Nyhetsbyrån Reuters som fått detta bekräftat av källor nära bolaget.

Det var i mitten av mars som Henrik Fisker lämnade sitt uppdrag som ordförande för Fisker Automotive efter oegentligheter med bolagets övriga ledning. Avhoppet kom i samband med att bolaget försökte finna budgivare till bolaget men såg ut att misslyckas. Henrik Fisker lämna tillbaka sin Karma som tjänstebil och gick direkt ut och köpte sig en egen Fisker Karma för privata pengar istället.

Sedan dess har det varit tyst från Henrik Fisker om man bortser från mindre uppdrag att sälja klockor för Maurice Lacroix.

Tidigare i veckan kom dock uppgifter om att GMs förre detta vd Bob Lutz och det kinesiska bolaget Wanxiang lägger ett skambud på endast $ 20 miljoner. Det ryktades även om att några privata investerare var intresserade däribland miljardärer Richard Li.

Det ryktas nu enligt Reuters att Li har parat ihop sig med Henrik Fisker för att köpa Fisker Automotives skuld till DoE och sedan låta bolaget rekonstrueras. Deras bud är fortfararande lågt, men med et pris på ca $ 25-30 miljoner är det ändå högre än Lutz och Wanxiangs bud.

Exakt vilken roll som Henrik Fisker skulle få spela och vilket engagemang han har är ännu okänt.

Etiketter: fisker karma

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln