Better Place på väg mot konkurs

Går förhoppningsvis till ett bättre ställe Går förhoppningsvis till ett bättre ställe
Uppdatering 2013-05-26

Företaget har på söndagen lämnat in sin konkursansökan i de verksamma länderna.


För de som har följt företaget en tid kommer kanske helgens information inte som någon överraskning. Magasinet Fortune uppger nu att batteribytarföretaget Better Place är på väg att ansöka om konkurs redan nästa vecka.

Better Place startades av den israeliska affärsmannen Shai Agassi 2007. Bolaget skulle bygga batteribytesstationer där en elbil, likt en biltvätt, kunde köra in och snabbt byta ut batteriet för att fortsätta sin resa.

Tyvärr var deras stationer endast kompatibla med enbart Renault Fluence ZEs batteripack vilket satte en del käppar i hjulen. Endast 2000 Better Place bilar har sålts och ekonomin gick helt enkelt inte ihop. Better Place gjorde satsningar lite överallt i världen men idag finns de endast kvar i Danmark och i Israel.

Totalt har ca $ 800 miljoner plöjts ner i Better Place sedan starten. Bland investerarna finns bland annat HSBC, General Electric, Israel Corp., Lazard Asset Management, Morgan Stanley och VantagePoint Capital Partners. Bolaget har inte tagit emot några statliga medel eller lån.

Better Place ser ut att sålla sig till skaran av företag inom elbilsbranschen som ville lite för mycket, lite för tidigt och med en affärsmodell som inte fungerade. Tanken var god, men inte genomförbar.

Etiketter: renault better place

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln