Fisker får ett skambud

Vad ska hända med Fisker Karma? Vad ska hända med Fisker Karma?

Det lär skrivas en hel del böcker om alla turer kring Fisker Automotive. Tidigare i veckan berättade vi om att GMs tidigare vd Bob Lutz och det kinesiska företaget Wanxiang, och nu kommer uppgifter om ett rejält skambud från intressenterna.

Återigen är det nyhetsbyrån Reuters källor som bekräftar att Bob Lutz konverteringsföretag VL Automotive och Wanxiang är gemensamma spekulanter, men deras bud är uppenbart ett riktigt skambud.

Källor uppger att VL Autmotive och Wanxiang tillsammans endast erbjuder $ 20 miljoner för hela Fisker Automotive. Det är endast ca 2% av det kapital som har investerats i bolaget sedan det startade 2007. När laddhybriden Fisker Karma lanserades 2011 ansågs bolaget vara värt $ 2 miljarder.

Fisker har idag ingen försäljning att tala om, ingen produktion, har sagt upp i stort sett all personal och brottas dessutom med flera stämningar. Dessutom har Fisker Automotive ett obetalt lån till Department of Energy på ca $ 190 miljoner.

Rädda det som räddas kan, men hur och för hur mycket? Var går gränsen för skambud?

Etiketter: fisker usa karma

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln