Är Kia på väg att släppa en elbil?

Kia Soul - snart som elbil? Kia Soul - snart som elbil?

De Sydkoreanska biltillverkarna har varit lite dåliga på att komma med laddbara elbilar. Hyundai har mest pratat om bränslecellsbilar och Kia har lanserat en testflotta i Sydkorea på ett mindre antal eldrivna Kia Ray. Men det verkar som att det kan bli ändring på detta inom kort.

Kia ska tydligen släppa uppgifter om att deras modell Soul ska komma som eldriven version – och det redan 2014. Men kanske mest intressant av allt är att det ser ut som att det blir en produktionsbil och att lanseringen blir global.

Det är bloggen Kia-World som sprider ryktet om en eldriven Soul och enligt dessa källor ska den ha förhållandevis imponerande prestanda.

Räckvidden på en laddning ska bli upp till 200 km och maxhastigheten 140 km/h. Den ska också ta sig från 0-100 km/h på 12 sekunder. Prismässigt lär den hamna på $35 000 vilket är i klass med en välutrustad Nissan LEAF.

Förmodad lansering kommer ske under det första halvåret 2014.

Etiketter: konceptbilar kia

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln