Ska Bob Lutz rädda Fisker?

Bob Lutz visar upp VL Destino Bob Lutz visar upp VL Destino

GMs före detta vd Bob Lutz kan vara på väg att rädda Fisker Automotive uppger källor nära bolaget. Lutz ska tillsammans med det kinesiska bolaget Wanxiang som köpte A123 Battery Systems försöka få till en affär som kringgår de villkor som amerikanska Department of Energy har satt för sitt lån.


Det lilla bilkonverteringsföretaget VL Automotive som Lutz är delägare av använder nämligen Fisker Karmas, men byter ut elmotorn till en stor V8. VL Automotives framgångar hänger så tillvida på om Fisker fortsätter att producera bilar.


Samtidigt har Wanxiang och flera andra, däribland Geely som äger Volvo personbilar, sett över möjligheterna att köpa Fisker Automotive men stoppats på grund av av tuffa villkor i det lån på ca $ 190 miljoner som amerikanska Department of Energy stöttat med. DoE vill kort sagt att Fisker ska förbli amerikanskt.


Men tillsammans med Bub Lutz och VL Automotive kan en deal vara på väg att ske med DoE trots allt, nämner källor till nyhetsbyrån Reuters.


Enligt samma nyhetskälla finns det också ett intresse från privata investerare i både Europa och Hong Kong, däribland miljardärer Richard Li, att köpa Fiskers lån från DoE till ett rejält rabatterat pris och sedan sälja tillbaka tillgångarna till andra intressenter med rabatt.


Hur som helst lär vi se ett avslut på detta inom kort eftersom Fiskers finansiella reserver är på väg att försvinna inom kort.

Etiketter: fisker vl automotive

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln