Audi käftar, och Tesla svarar

Börjar Audi bli rädda för konkurrens? Börjar Audi bli rädda för konkurrens?

I slutet av förra veckan släppte Audi i USA ett pressmeddelande med titeln ”Not so fast to put Tesla on that pedestal” där de hänvisade till en artikel i CNNMoney där Tesla ansågs sälja mer än Audi. Frågan är varför ett 104 år gammalt etablerat företag ens vill kommentera en sådan sak?

Pressmeddelande som anmärkte på CNNs artikel innehöll dock själv ett antal faktafel. Audis pressmeddelande påstod att Teslas försäljning uppgick till 4 750 stycken i april, medan det verkliga antalet som förmodligen avsågs skriva om var 4 900 under årets första 3 månader.

Fortsättningsvis ifrågasatte Audi Tesla Motors överlevnad och kvalité på bilarna i jämförelse till Audis fordon.

Frågan man gärna ställer sig är varför ett sådant etablerat företag som Audi lägger upp ett sådant pressmeddelande? Men situationen blir än roligare när Audi inser den anställdes misstag och plockar bort pressmeddelandet från webben.

Tesla var dock inte sena med att kontra.

På Tesla Motors facebooksida skrev de sent i gårkväll.

”Med 63,4 kubikfot lastutrymme i Model S, har den mer lastutrymme än en Audi Q5.”

Det skulle kunna ha varit av en ren händelse, men varför jämföra med en Audi om man inte vill göra en poäng?.

Etiketter: tesla audi

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln