Snabbladdning i Västra Götalandsregionen

Här ska det laddas Här ska det laddas

I förra veckan presenterades en rapport om snabbladdningsinfrastruktur i Västra Götalandsregionen. Rapporten är en del av projektet Ecoast som syftar till att snabba på utbyggnaden av laddinfrastruktur för elbilar i Västra Götaland, med fokus på områdena kring E6 mellan Göteborg och Oslo.


Projektet leds av före detta ordföranden i Gröna bilister, Jakob Lagerkrantz och utredningen var utförd av Gordon Strömfelt på HRM Engineering.


Rapporten föreslår en utbyggnad i 2 etapper.


Första etappen fokuserar på att snabbt bygga upp ett glest nät av snabbladdare för att göra elbilsresor möjliga norrut via E6 och E45. Även uppförande av klusterstruktur av snabbladdare i Trestad (Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla) för att öka elbilsanvändingen i detta område med höga trafikflöden.


Andra etappen syftar till att få väl fungerade korridorer av snabbladdare utefter det större vägnätet samt stärka upp klusterstrukturen kring Storgöteborg.


Slutsatsen är att en utbyggnad av 9 snabbladdare skulle kunna täcka in hela området kring Västra Götalandsregionen i ett initialt skede, till en kostnad av ca 4 – 4,5 miljoner kronor.


För att skynda på utbyggnaden av laddinfrastruktur är det lätt att se på behovet av likvärdiga utredningar i resten av landet.


Om du önskar dig laddning av just din elbil på en specifik sträcka eller plats, skriv in din önskan på Laddaelbilen.se's önskelista här.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • m • 3 april 2014 10:12:00
  Bilar som parkerar vid radiomötet, där det står att ..plats för elbil. Jag försöker ladda bilen där men är alltid fullt med vanliga bensin bilar..
 • magnus ahlen • 27 maj 2013 01:27:05
  Mycket bra initiativ. Med några stategiskt lokaliserade laddningsstationer blir användningsområdet för elbil oerhört mycket större. Några efter sträckningen på E20 från Göteborg skulle gör Örebro nåbart. exvis Alingsås, Skara, Mariestad, Kumla.

  Tack än en gång

  Mvh

  Magnus
 • Kalle • 22 maj 2013 12:54:02
  "Är de enda som finns och fungerar idag"? De är de ju inte, nere i europa fins de ju got om typ 2 laddare som fungerar, ja har ett ladd kort för de laddarna..
  Desutom så kommer ju de nya bilarna som görs i europa (och tesla model S) använda sig av typ 2.
  Vore ju trist om man skaffar en renault Zoe, Tesla model S eller nya BMW om man inte kan ladda i södra sverige...
 • Nicklas • 22 maj 2013 07:34:16
  Det borde bli CHAdeMO eftersom det är det enda som finns och fungerar idag... Visst har EU pratat om annat, men det är ju CHAdeMO som etablerar sig.

  Någon som minns striden mellan betamax och vhs?
  - det handlar bara om att bli spridd och använd... inte vald i utredningar :-)
 • kalle • 21 maj 2013 21:52:19
  vilken ladd standard är det tängt att detta nät ska ha? blir det typ 2 som resten av eu eller har vi annamat nån annan standard här?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln