Elon Musk twittrar igen

Det går snabbt med Tesla Motors Det går snabbt med Tesla Motors

De som följer Tesla Motors utveckling brukar vara lika duktiga på att följa Elon Musk på Twitter. Igår kväll var det dags igen då han twittrade ut nya uppgifter. Nyheten kunde inte vara mer uppskattad av de som vill Tesla Motors väl.


Enligt Elon Musk twittermeddelande kommer Tesla Motors betala tillbaka hela sitt lån på $ 452,4 miljoner till amerikanska Department of Energy redan imorgon, onsdag. Det är hela 9 år före utsatt sluttid på lånet.


"Given govt loan repayment this week (prob Wed), Supercharger update will be next week. Work continuing independent of announcement"


Beskedet kommer efter att Tesla i förra veckan annonserat en nyemission och konvertibla obligationslån på sammanlagt ca $ 830 miljoner. I stort sett flyttas skulden över från DoE till aktieägarna.


Tesla blir nu den första av de amerikanska biltillverkarna som utnyttjade lånemöjligheten av DoE som betalar tillbaka hela skulden i förtid.


Elon har också tidigare hintat om nyheter relaterat till deras superchargers, detta flyttas ny alltså fram till nästa vecka. Men vad Elon menar med "Work continuing independent of announcement" återstår att se.

Etiketter: tesla elon musk

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln