Volvo fördubblar produktionen av V60 Laddhybrid

Stor efterfrågan på V60 Laddhybrid Stor efterfrågan på V60 Laddhybrid

Framgångarna med världens första plug-in hybrid med dieselmotor, Volvo V60 Plug-in Hybrid, fortsätter. Volvo Car Group ökar nu produktionstakten med 90 procent för att kunna svara på efterfrågan.


Den allt större efterfrågan, i framför allt Nederländerna, Belgien och Italien, har lett till att Volvo nu ökar produktionstakten för sin plug-in hybrid på Torslandafabriken från 150 till 282 bilar per vecka. Under 2013 kommer Volvo Cars att bygga 7 600 plug-in hybrider - och målet för 2014 är 10 000 bilar.


- Vi är oerhört glada över att V60 Plug-in Hybrid har fått ett sådant fantastiskt mottagande från kunderna. Men jag är inte överraskad. Vår plug-in hybrid är unik och överglänser alla andra hybrider på marknaden, säger Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development på Volvo Car Group. Nu när plug-in hybriden är med i det ordinarie produktionsflödet, tillsammans med de andra bilmodellerna, har vi flexibiliteten att snabbt anpassa oss till den ökande efterfrågan.


Föraren kan välja körläge med de tre knapparna på instrumentpanelen. Lägena ger bilen tre helt olika temperament: Pure, Hybrid eller Power.


I standardläget Hybrid är koldioxidutsläppet 48 g/km. Det motsvarar en bränsleförbrukning på låga 1,8 l/100 km (enligt NEDC-körcykeln för certifiering av hybrider).


Bara genom att trycka på en knapp kan föraren också välja att köra upp till 50 km på enbart el eller att kombinera dieselmotorns och elmotorns krafter. Resultatet i det senare fallet blir ett kraftpaket med hela 215+70 hästkrafter och ett vridmoment på 440+200 Nm.


- Möjligheten att fritt välja mellan olika körlägen gör V60 Plug-in Hybrid till den perfekta bilen för kunder som inte vill kompromissa med vare sig låga koldioxidutsläpp eller maximal körglädje, säger Peter Mertens.


Volvo V60 Plug-in Hybrid är resultatet av ett nära samarbete mellan Volvo Car Group och det svenska energibolaget Vattenfall. De två företagen har finansierat utvecklingsprojektet tillsammans.

 

Pressmeddelande saxat från Volvocars hemsida.

Etiketter: volvo v60 phev

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln