Elbilar du drömmer om (Del 5)

Vad är detta? Vad är detta?

Vi avslutar veckan med det värsta vi har sett i elbilsväg. Det är en bil att försälska sig i och det ser mycket troligt ut att den också går i produktion. Kanske inget för vardagsbilisten, men väl för den som älskar superbilar.

 

Laddaelbilen.se prestenterar "Elbilar du drömmer om"

 

(Trumvirvel)

 

Del 5.

 

Rimac Automobili - Concept_One

loading...

Grunden till Rimac Automobili startade 2007 när grundaren till företaget Mate Rimac konverterade sin BMW M3 till eldrift. Själva företaget grundades 2009 nära Zagreb i Kroatien och där användes M3:an som testbädd för det som skulle komma. Redan då hade Rimac ett klart mål, att producera världens snabbaste elbil.


Concept_One anses idag som världens snabbast produktionsklara elbil, en superelbil som väger mindre och har högre effekt än någon annan elbil idag. Faktum är att en stor del av Concept_One's teknologi ingår i Volar-e (Del 4).


Elbilen väger in på 1950 kg och varje hjul drivs av var sin vätskekyld permanentmagnetmotor på 250 kW. Tillsammans ger de 1000 kW effekt och ett vridmoment på 1600 Nm.


Det 91 kWh stora batteripacketet ger kraften till elmotorerna som tack vare "All Wheel Torque Vectoring" gör 0-100 km/h på endast 2,8 sekunder. Topphastigheten nås vid 305 km/h.


Laddaren ombord har en kapacitet på 40 kW och det 91 kWh stora batteriet kan dessutom snabbladdas med ändamålsenlig DC-snabbladdning på hela 100 kW. Men det kommer sällan att behövas eftersom räckvidden är på hela 600 km!


Utöver den enorma prestandan är Concept_One också otroligt vacker att se på. Den skapande processen var tydligt influerad av flera färger som ger en enkel men tydlig sportig elegans. Den interiöra inredningen skapades av före detta anställda hos Pininfarina och kretsar kring en stor touchscreen som rymmer ett elegant mediapaket.


Den initiala produktionen ska bli 88 bilar och börja levereras senare i år. Priset landar på ca €750 000.

 

Se även teaserfilmen nedan.

Etiketter: rimac concept_one

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln