BMWs Vd pushar för elbilar

BMW i3 blir BMWs första massproducerade elbil BMW i3 blir BMWs första massproducerade elbil

Det är inte ofta man hör BMWs Vd Norbert Reithofer uttala sig i media, speciellt inte om elbilar. Men i en artikel från nyhetskällan Bloomberg, gör Reithofer nu klart att han sållar sig till skaran av viktiga människor inom bilvärden som omfamnar och pushar för elbilar.


Reithofer sa nyligen till sina landsmän att lägga undan sin rädsla för det okända och omfamna elbilstekniken under ett aktieägarmöte i München i veckan.


"Tyskland är respekterat och beundrat världen över för sin tekniska expertis och sina innovationer, men "tysk angst" är också ett begrepp som resten av världen är bekant med", sa Reithofer för ett par dagar sedan i München. "Vi gillar att engagera oss i långa och ängsliga diskussioner eftersom vi tyskar tenderar att se mer problem än möjligheter och det är inte annorlunda med elektro-mobilitet", fortsatte han.


I november i år kommer BMW lansera sin elbil i3 under sitt nya underordnade varumärke "i" och i början av nästa år ska laddhybriden i8 lanseras. BMW vill naturligtvis att deras elbilar ska få en bra start på marknaden och lanserade i veckan en ny global reklamkampanj, med både tryckte annonser och 9 stycken onlinevideos.


"Att vara i spjutspetsen av förändringen innebär att man tar en beräknad risk", sa Reithofer vid München mötet. "Vi måste tro, tjäna in och betala för utvecklingen. Framtiden tillhör dem som vågar anta djärva åtgärder. "


Reitners uttalanden till sina aktieägare låter mer och mer som elbilspositiva Nissan-Renaults Vd Carlos Ghosn. Det är tydligt att BMWs satsning på elbilar är här för att stanna, nu väntar vi bara på elbilarna!

 

Se en av BMW i's reklamfilmer nedan.

Etiketter: bmw i3

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln