Nissan e-NV200 i fältförsök inför produktion

Som en LEAF fast större Som en LEAF fast större

Nissan har nu meddelat att deras batteridrivna version av e-NV200 är i slutfaserna med de sista fältförsöken inför produktion. Testerna utförs i den japanska staden Saitama City under pilotprojektet E-Kizuna.


I E-kizuna projektet kommer e-NV200 bilarna köras mellan Saitamas stadshus och andra kommunala kontor för att grundligt utvärderas.


E-NV200 har tidigare provats i flertalet verksamheter sedan 2011. AEONMALL Corporation and Coca-Cola Central Japan Co., Ltd har tidigare testat bilen i Japan. I Europa har bland annat Brittish Gas testat den och i Singapore användes den i FedEx fordonsflotta för ett globalt fältförsök.


Nissans lättalastbil bygger på samma plattform och teknik som finns i Nissan LEAF. Det innebär att den med fördel kan snabbladdas i CHAdeMO-laddstationer. Storleksmässigt är den något större än Renaults Kangoo ZE och kan utrustas med eller utan sittplatser.


E-NV200 kommer också byggas om för att köras som eltaxi med prov ibland annat New York och London.


Lansering på den Europeiska marknaden är ännu inte satt men räkna med att testerna i Saitama City är bland de sista och att försäljning kommer igång tidigt 2014.

Etiketter: nissan e-nv200

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln