Ny CHAdeMo laddare på OKQ8

Ett välkommet tillskott (Bild:uppladding.nu) Ett välkommet tillskott (Bild:uppladding.nu)

OKQ8 har i tysthet slagit upp portarna till sin nya hållbara station i Glumslöv söder om Helsingborg. Stationen följer samma nya miljötänk och koncept som alla deras nyöppnade stationer. Glumslöv är dock den enda OKQ8-stationen som har installerat en CHAdeMO-laddstation.


Det är ingen nyhet att OKQ8 satsar stort på hållbar bilism och ser laddning av elbilar mer som en möjlighet än ett hinder. OKQ8s strategi handlade från början om att elektrifiera vägarna mellan de 3 största städerna i Sverige, men planen ska ha reviderats något och satsningar kommer istället till en början att göras runt omkring storstäderna.


Installationen av CHAdeMO-stationen sätter dock vissa frågetecken kring denna strategi eftersom den är placerad mellan Malmö och Helsingborg. Är planen trots allt att kunna köra elbil mellan Göteborg och Malmö? 


OKQ8 har tidigare installerat semi-snabba typ 2 och schuko-uttag på sina mackar norr om Stockholm men uttagen har knappt blivit använda mer än av OKQ8s egna hyrbilar. Precis som tidigare är OKQ8s teknikpartner Siemens men detta bör vara den första CHAdeMO-laddaren som Siemens har satt upp i Sverige. Laddstationen har 1 uttag.


Laddaren skulle enligt tidigare information vara i drift senare i denna vecka men har nu alltså i tysthet öppnats upp. Tyvärr är det endast elbilsåkare i södergående riktning som kan utnyttja laddaren bäst då det endast finns en laddare i södergående och ingen i norrgående. Åker man norrut blir avfarter mm en omväg på ca 12 km vilket känns lite tokigt i och med att det rör sig om ca 10% av t ex en Nissan LEAFs batterikapacitet. En till laddare i norrgående riktning vore klokt.


Med tillskottet av Glömslöv-laddaren landar antalet CHAdeMO-laddstationer nu på 14 stycken i hela Sverige. Ett välkommet tillskott som bör följas av många fler.

 

Edit: 2013-05-13 21:41

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Roland Junerup • 13 juni 2015 15:14:58
    Ägare till Nissan Leaf -14. Saknar CHAdeMO i sydöstra Sverige (undantag Kalmar, Karlshamn o Ronneby) Utbyggnad av snabbladdning till vettig standard måste ske - 1/3 av elbilarna som finns är Nissan. Dessutom finns ett antal Citroën, Mitsubishi, Peugot. Tesla har en 3:e modell. Är det möjligt med adapter CHAdeMO - CCS ??
  • Kalle • 14 maj 2013 11:51:46
    Kul att se mera ladstationer ploppa upp, men de borde hålla sig till den EU standard som entligen komit på plats. Åtminstånde instalera en typ 2 ochså. Vad ja vet e de bara leaf som andvänder sig av CHAdeMO? Medans alla modeller från 2013 och fram lär använda typ 2.
    Tex har tesla och renault båda annamat standadern type 2.
    Fins det en standard ska man använda den.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln