Polisen i England köper 30 elbilar

När köper svenska polisen in elbilar? Foto: Recumbo.com När köper svenska polisen in elbilar? Foto: Recumbo.com

Polisen i England, West Midlands, har gjort en unik beställning på 30 stycken Nissan LEAFs. Det är förmodligen en av de största elbilsbeställningarna som är gjord av en polisorganisation i Europa, och den till dags datum största företagsförsäljningen av Nissan LEAF i England.


I England kommer LEAF-elbilarna främst att användas som så kallade "Diary cars" – fritt översatt till "Dagboksbilar". Det är bilar som används till att besöka förarrangerade möten med brottsoffer, eller för lokalbefolkningen som kontaktar den lokala polisen.


Polisstyrkan i West Midlands anser att LEAF är perfekt som Dagboksbil trots den begränsade räckvidden per laddning. Denna typ av bilar har idag en typisk körsträcka på 65-70 km per dag och LEAF:en klara dessa sträckor utan problem, även om någon råkar glömma att ladda den.


10 lokala enheter kommer köra 3 LEAFs var och också få egna dedikerade laddstationer.
- Vi välkomnar de nya elbilarna som passar perfekt in i vår organisation och våra dagliga behov för dessa bilar. Dessutom sänker vi våra kostnader och reducerar våra CO2-utsläpp, säger poliskommissarien Bob Jones i West Midlands, England.

 

- Det är passande att den största LEAF ordern i England idag är till den prestigefulla polisinstitutionen i West Midlands, säger Nissans chef för företagsförsäljning Barry Beeston.

I början av året gjorde även polisen i Shenzhen, Kina, den absolut största ordern på 500 batteribilar från BYD. BYD E6 som elbilen heter, har dock en räckvidd på 300 km och en topphastighet på 140 km/h. Den kinesiska polisen kommer använda bilarna både som patrullbilar och för brottsbekämpning.


Den svenska polisen har så vitt vi vet ännu inte köpt in några elbilar, utan nöjer sig än så länge med ett fåtal elektriska Seg-Ways inköpta för stadspatrullering.


Känner du en polis? Länka denna nyhet till alla poliser ni känner. Det är viktigt att även polisen i Sverige tar till sig möjligheten att köra med el.

Etiketter: leaf nissan england polisen

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Kalle • 10 maj 2013 17:46:28
    Vore coolt om svenska polisen köpte in ett geng tessla model s, de vore nått :)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln