Tesla krossar alla förväntningar

Elon Musk har många skäl att vara glad. Elon Musk har många skäl att vara glad.

Det är svårt att inte bli imponerad av Teslas framfart när de dels tillverkar en fantastisk elbil och dels mot alla odds lyckas överträffa samtliga aktieanalytikers förväntningar. Igår redovisade Tesla Motors sitt första kvartal med vinst, en vinst som krossade alla analytikers förväntningar, dessutom får Model S ännu ett toppbetyg.

 

I början av april flaggade Tesla Motors för att bolaget kommer att göra vinst under det första kvartalet. Laddaelbilen.se skrev sedan om Teslas aktiekurs den 17 april och att den då hade nått nya höjder. Men aktien fortsatte upp och efter släppet av delårsrapporten igår har aktien stigit ytterligare ca 30%!


Det finns mycket att säga om aktiemarknaden men vi ska inte gå in på sådana detaljer här. Det som är mer intressant är att läsa av vad som sas på Teslas efterföljande telefonkonferens men vi lämnar de ekonomiska bitarna därhän. Du kan läsa hela dialogen här.

 

Tesla har tidigare haft en guidning på att tillverka 20 000 bilar år 2013. De känner sig nu så pass säkra att de kan höja den guidningen till 21 000 bilar då försäljningen går över förväntan och tillverkningen har effektiviserats. Sedan årsskiftet har de fått ner tillverkningstiden på Model S med 40% och det finns ännu mer att effektivisera enligt Tesla ekonomichef Deepak Ahuja.


Även om tillverkningen effektiviseras på flera plan så har de inte valt att pressa tillverkningen utan anser att kvalitén är den viktigaste prioriteringen. Elon Musk tror vidare att när Model S börjar levereras i Europa och Asien så kommer försäljningen öka rejält. Elon pratade också om att sänka reserveringsavgiften för Tesla Model S men ville inte spekulera i när och hur mycket.


De första Model S kommer nå Europa och då även Sverige i juni/juli månad.


Som grädde på moset kom nu den amerikanska Consumer Reports ut med sitt testbetyg efter en grundlig genomgång av Model S. Bilen fick 99 av 100 möjliga poäng. Kort sagt en fullträff. Se en kort snutt från Consumer Reports betygsättning nedan.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Göran Skoglund • 22 maj 2013 14:12:24
    Vilka betyg - och vilken bil! Extra roligt att vi får den med på Oresund Electric Car Rally!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln