Elbilarna tar större mark

Näst bäst sålda bilen! Näst bäst sålda bilen!

Det händer mycket runt om i världen där olika elbilar har olika framgångar i olika länder. Det roligaste är att elbilar verkligen börjar göra ett avtryck nu. Laddaelbilen.se har samlat ihop april månads intressantaste data från olika delar av världen.


I Norge blev Nissan LEAF den andra mest sålda B I L E N med 455 sålda elbilar. Endast Volkswagen Golf sålde bättre. Laddbara elbilar stod för 3,8% av nybilsförsäljningen i Norge under april månad och hela 3,6% av den totala nybilsförsäljningen var batteribilar.


I Frankrike var Renault Zoe den överlägset bäst sålda elbilen. Fram till april har det sålts hela 2347 stycken Zoe i Frankrike vilket är fler elbilar än det total finns registrerat i Sverige idag. Zoe står för 73,6% av elbilsförsäljningen i Frankrike. Även Renault Kangoo ZE säljer bra på hemmamarknaden med 1487 elbilar.


USA är världens största elbilsmarknad och det har nu sålts drygt 97 250 elbilar. Under April ser det ut som att Tesla Model S var den mest sålda elbilen med uppskattade 2200 bilar. 2:a kom Nissan LEAF med inrapporterade 1937 bilar och 3:a Chevrolet Volt med 1306 bilar under april månad. I USA har det tillkommit totalt drygt 25 000 elbilar bara under 2013.


I Sverige har vi nu 2296 registrerade elbilar. Det är fortfarande ont om kvinnliga ägare och de utgör endast 2% av elbilsägandet! Endast 4 kvinnor (!!!) äger en batteribil av nyare modell och alla fyra är av märket Nissan LEAF. Beståndsmässigt är Toyota Prius Laddhybrid överlägset bäst med 637 bilar. Därefter Volvo V60 laddhybrid med 375 bilar tätt följd av Renault Kangoo med 328 bilar.


Samtidigt som det är små numerärer totalt sett, ser vi att det verkligen börjar bli avtryck på fordonsmarknaden. 2012 och 2013 kommer i historieböckerna skrivas in som åren då elbilen började få stor betydelse för folks transportbehov. Elbilen är ingen fluga.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln