Tesla ska bygga en ”truck”

Illustration av autos.yahoo.com Illustration av autos.yahoo.com

Det var i ett inslag från nyhetskällan Bloomberg som Tesla Motors grundare Elon Musk sporrades att twittra ut ny information. Bloomberg påstod att Tesla för samtal med Google om att utveckla bilar med autopilot. Men Elon twittrade snabbt ut att prioriteringar låg på andra saker.


Google har kanske världens största kartbibliotek och har länge forskat i förarlösa bilar, deras prototypbilar har körts sammanlagt över 80 000 mil utan en enda olycka. då Google är ett Silicon Valley -företag precis som Tesla Motors, borde det kanske inte komma som en överraskning att de två bolagen pratar då och då. Men Bloomberg insinuerade i sitt inslag att Tesla skulle släppa ett pressmeddelande om det eftersom Elon tidigare sagt till Bloomberg att autopilot bör finnas i bilar likväl som i flygplan.


Men Elon var snabb att svara att han gillar Larry, Serge och Google, men det finns inget meddelande om självkörande bilar att vänta.


"Am a fan of Larry, Sergey & Google in general, but self-driving cars comments to Bloomberg were just off-the-cuff. No big announcement here"


Elon bekräftade dock att det var en viktig sak, men ingen topp-prioritet.


"Creating an autopilot for cars at Tesla is an important, but not yet top priority. Still a few years from production."


Det viktigaste för Tesla är elektrifiering av bilar, så prioriteringen är Model S, Model X och massmarknadsbilen med kodnamn "Gen III". Detta är inga nyheter i sig utan bilmodeller som Tesla har pratat om länge, det som däremot var en överraskning är att han för första gången tydligt nämner att Tesla också jobbar på en eldriven Truck (läs "American truck"), en biltyp som är omtyckt av många amerikaner på landsbygden och som har en stor marknad i USA.


"Tesla priority is electrification of cars, so priority is Model S, Model X, then mass market third gen vehicle & truck"


I samband med att Tesla för en juridisk kamp mot återförsäljare i Texas, berättade dock Elon i en intervju att om de vann striden i Texas skulle det finnas stora möjligheter att Tesla bygger en fabrik i Texas, och i en sådan fabrik skulle det kännas rätt att bygga en "truck". Det var första gången Elon berättade om planer på en truck, men med detta Twitter-meddelande verkar uppenbarligen som att Tesla ligger längre fram i planeringen av denna bil än tidigare trott.


Ännu väntar vi på officiell "realease" av Gen III bilen som förväntas bli avtäckt i slutet av detta år eller i början av nästa. Model X börjar levereras under 2014 i USA och 2015 i Europa.

Etiketter: elbilar tesla

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln