Svag ökning av elbilsbeståndet i april

April och maj är sega månader April och maj är sega månader

Den 1 maj 2013 var beståndet av laddbara elbilar i Sverige 2296 stycken. Det är en ökning av beståndet med 44% procent sedan årsskiftet. Det visar nya detaljerade siffror från statistikdatabasen ELIS - Elbilen i Sverige.

 

Den totala andelen laddbara elbilar uppgår idag till 0,05 procent av Sveriges bilflotta, vilket innebär en ökning med 702 stycken sedan årsskiftet. Helt batteridrivna elbilar uppgår till totalt 1126 fordon och laddhybrider uppgår till 1170 fordon. Bruttokvoten av antal laddplatser delat med antal elbilar, CPEV, är idag 0,18 som är likvärdigt jämfört med föregående månads mätning. Snittstorleken på elbilsbatterier i Sverige är 13,91 kWh och den totala energilagringen uppgår nu till 31,9 MWh.

 

– Precis som vi förutspådde gav april månad en svag beståndstillväxt, till och med något svagare än förväntat. Även maj månad förväntas bli svag. Många väntar på nya modeller som börjar levereras under sommaren och hösten, då förväntar vi oss också en starkare tillväxt av elbilar i Sverige, säger Andy Rietschel, vd på Easycharge.

 

Easycharge publicerar varje månad återkommande statistik kring elbilsbeståndet i Sverige. Statistiken sammanställs från en unik databas över Sveriges samtliga laddbara elbilar och ger en mer enhetlig bild av elbilar och laddhybrider än vad som tidigare varit möjligt. Bland annat belyses olika laddstandarder, tekniska specifikationer specifika för elbilar och lokaliseringsuppgifter för varje enskild bil, samt diverse prognoser. Informationen ger ett unikt beslutsunderlag då det kommer till uppbyggnad av lokal laddinfrastruktur, inköp av elbilar och marknadsöversikt.

 

Läs mer om ELIS här.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln