Tesla ska bräcka McLaren

Tesla äntrar superbilsområdet Tesla äntrar superbilsområdet

Tidningen Motor Trend delade förra året ut det prestigevärda priset "Car of the Year" till Tesla Model S. Tidningens chefredaktör, Angus MacKenzie, ansåg att Model S var en bil med bra hantering men att den inte levde upp till superbilen McLaren MP4-12C, det gillade inte Tesla Motors grundare och vd Elon Musk.


Han tillsatte genast en grupp ingenjörer för att förbättra väghanteringen av Model S så att den blev i klass med McLaren och arbetet som varit i gång i över ett halvår har nu resulterat i ett tillvalspaket, Performance Plus!


Tillvalspaketet kan endast väljas till de som har beställt 85 kWh Performance paketet och Tesla tar ut $ 6 500 för att göra Model S till en superbil. I stora drag handlar det om en modifierad fjädringsupphängning och bättre hjul som är 20 mm bredare än originalet. Räckvidden ökas också med 10-20 km tack vare detta. Paketet kommer också erbjudas till en efterinstallation för de som önskar till en kostnad av ungefär det dubbla.


Teslas ingenjörer tog Elon Musks utmaning på allvar och för att optimera hanteringen såg de till att hyra in en McLaren MP4-12C som referensbil. Tesla skriver att paketet, som är till för den entusiastiske bilföraren, ger en mer reaktiv bil med bättre väghållning och bibehållen åk-komfort.


Om man vill ha den riktigt ultimata elbilen som kan mäta sig med andra superbilar ska man nog välja till Performance Plus paketet trots den häftiga prislappen. En fullt utrustad Model S lär ändå bli ca 1 mkr billigare än en McLaren MP4-12C.

Etiketter: tesla model s

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln