Volt kommer bli billigare och bättre

Börjar V8:orna ta slut? Börjar V8:orna ta slut?

2:a generationen Volt/Ampera kan få en ordentlig prissänkning på motsvarande $7 000 till $10 000, säger General Motors VD Daniel Akerson i en intervju gjord av CNN Fortune Brainstorm Green conference. Han säger också att GM hoppas ha sålt 500 000 elektrifierade fordon år 2017.


500 000 inom 4 års tid kan tyckas vara en hög siffra med tanke på att de har sålt knappt 36 000 Volt fram tills nu. Men bakom 1 halv miljon elbilar döljer sig även vanliga elhybrider som ej kan laddas via nätet. Trots det, är det ett säkert vad att fler laddbara modeller kommer att introduceras på marknaden från GM.


Inom kort kommer batteribilen Cheverolet Spark att börja säljas i USA och under 2014 ska den även komma till Europa, men det är ännu inte klart om eller när vi får se den i Sverige. Även laddhybriden och lyxbilen Cadillac ELR, som bygger på samma EREV-teknologi som Volt/Ampera kommer inom kort ut på marknaden.


ELR ska dock få en uppgradera drivlina där motorn också kan ladda batteriet under färd, en egenskap som Ampera idag saknar och som också frustrerat många ägare. En funktion som bland annat finns på Toyota Prius laddhybrid.


Akerson säger också att GM idag gör en förlust på varje Volt de säljer men att han trots allt tror att de kan sänka priset på nästa generations Volt med en summa som motsvarar 70 000 till 100 000 kronor på en svensksåld Volt. Detta ska ske utan att bilen blir sämre utrustad samtidigt som han då också hoppas att bilen säljer med vinst.

 

Det troliga är att vi redan inom kort kommer få se en prissänkning av både Volt och Ampera för att kunna konkurrera med både PSA-gänget och Nissans prissänkningar, samt alla andra nya modeller som kommer ut under årets gång.


Det spekuleras i att den nya generationens Volt kan komma ut på marknaden runt 2015, men något officiellt datum är inte satt. 


I Sverige har laddhybriden Volt/Ampera knappast blivit någon succé, här rullar det tråkigt nog endast 35 Volt och 87 Ampera (Källa: ELIS 20130401).

Etiketter: ampera volt gm usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln