Sommarens elbilsevents

60 elbilar gör upp den 1-2 juni 60 elbilar gör upp den 1-2 juni

(Uppdaterad 2013-05-20)

 

Försommaren är en bra tid att visa upp elbilar och annat som hör ämnet till. Man kan äntligen vara utomhus längre perioder utan att frysa och eventen är goda tillfällen att provköra elbilar och prata med kunnigt folk. Laddaelbilen.se guidar er till de kommande eventen under maj, juni & juli.


4 maj Orust – Invigning av Orust första snabbladdstation, Orust Kretsloppsakademi

 

Invigningen kommer att ske lördagen den 4 maj i samband med Orust Energimässa. Temat för året är eldfordonsprovning samt eldrift och miljöteknik för fritids och arbetsbåtar. Vi kommer även att bjuda in eldfordonsägare från Norge, Sverige och Danmark att delta för att dela med sig av sina erfarenheter.

http://orustkretsloppsakademi.se/index.php/1520063


7 maj, KTH Transport Demo Day – Drottning Kristinas Väg 48, Stockholm


Transport Demo Day is a yearly recurring event, where we invite academics, industry and public for half-a-day of hands-on, demos and talks representing our view of Future Sustainable Transport and our present activities at KTH.

http://www.kth.se/samverkan/kalender/2013/transport-demo-day-7th-may-2013-1.384114


14 maj, Inspirationsdag om hållbara transporter – Tylösandsveckan, Halmstad


Välkommen till en inspirerande dag i Tylösand om hur vi kan ställa om till mer hållbara transporter. Du kommer att få veta mer om alternativa drivmedel, miljöfordon, bilpooler och sparsam körning samt ta del av goda exempel hur du och din organisation kan bidra till att bygga det hållbara samhället

http://www.rfss.se/documents/rfss/documents/kurs%20och%20konferens/13143.pdf

 

15 maj, Frukostseminarium om var snabbladdningsinfrastruktur ska placeras i Västra Götalandsregionen.

 

Vi presenterar en strategisk utredning om var västsvenska snabbladdstationer kan placeras. Placeringen är beroende av både trafikströmmar och typen av bilister, samtidigt som vi behöver skapa en god täckning i hela området.

 

http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/Sv/kalender/maj/Pages/15-maj-snabbladdningsstationer-for-elfordon.aspx

 

18 maj kl. 14-16, Invigning av Uppsalas första publika solcellsladdplats - Parkeringsplatsen i hörnet Sysslomansgatan/S:t Olofsgatan

 

Solelia Greentech och Uppsala Kommun inviger den första publika laddplatsen med en solcellsdriven laddstolpe. Invigningstal av kommunalråd Stefan Hanna och provkörning av elbilar mm.

 

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/uppsala-inviger-ett-nytt-solsystem-866748?

 

30 maj, Elbilsupphandlingens seminarium i Hagaparken – Solna, Stockholm


Visst vill du komma till härliga Hagaparken på Elbilsseminarium torsdagen den 30 maj? Du får veta mer om elbilarna som är med i Elbilsupphandlingen och möjlighet att provköra.

http://www.elbilsupphandling.se/2013/04/haga/


30 maj Seminarium inför Öresund Electric Car Rally – Helsingborg


Siemens, Garo och Powercircle är några av talarna på denna spännande dag som är uppstarten på en helg full av aktiviteter med elbilar runt Öresund.


1-2 juni, Öresund Electric Car Rally – Köpenhamn, Helsingborg, Landskrona, Malmö


60 tävlande från Sverige och Danmark möts för att göra upp om vem som kan köra elbil energisnålast och precision-säkrast. Loppet kantas av aktiviteter vid alla start och stopp punkter. En mäktig syn att se.

http://www.oecr.org


5 juni, Provkör elbilar och laddhybrider på STCC-banan på Solvalla, Stockholm

 

Gröna Bilister anordnar tillsammans med Facit.com provkörning på STCC Solvallabanan av elbilar och laddhybrider från Volvo, Nissan, Chevrolet, Toyota, Mitsubishi, Opel och Citroën. Anmälan görs här.

 

1-7 juli, Almedalsveckan – Visby, Gotland


Öresundskraft, Gröna Bilister och Jämtkraft teamar ihop sig och hyr 25 meter kajplats. Detta är området att besöka i Almedalen då det kommer till elbilar och laddinfrastruktur. Program kommer inom kort.

http://www.almedalsveckan.info/


Har vi missat något elbilsevent? Skicka ett mail och påminn oss så uppdaterar vi!

Etiketter: elbilar kommuner sverige

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln