Tesla erbjuder världens bästa serviceprogram

Garanti utan servicetvång. Garanti utan servicetvång.

Elbilen är drabbad av många myter och fördomar. Tesla har redan från början slagit hål på den största, att elbilen inte kan konkurrera med de bästa av bilar med förbränningsmotorer. Men det finns många fler fördomar och Tesla betar av dem en efter en.


I fredags tillkännagav Tesla att de erbjuder ett nytt serviceprogram för att ta bort alla fördomar om att elbilar är dyra att äga och att batteriet inte håller vad det lovar. I det stora hela går det ut på att den tidigare servicen som kostade Teslas kunder $600, nu är helt frivillig. Och bäst av allt, även om man inte servar bilen så behålls bilens 5 års nygaranti och 8 års batterigaranti. Tesla säger med andra ord att deras bil är så pass bra att den är helt underhållsfri, eller för att citera Elon Musk "– Vi har sett till att batteriet ska ta hand om sig själv, om det går sönder är det vårt fel, inte ditt."


Om man trots allt vill lämna in bilen på service (kanske bromsar behöver bytas eller andra hårdvaru-uppgraderingar göras) så erbjuder Tesla en maxutrustad lånebil utan kostnad under tiden ens egen bil blir servad. Skulle man efter servicesen gilla den maxutrustade bilen bättre än sin egen Model S, får man helt enkelt köpa den. Priset på lånebilen sjunker med 1% per månad och $1 per "mile" (förmodligen motsvarande ca €1 per km i Europa). Värderingen på inbytesbilen sker enligt samma princip.


Teslas servicestrategi går tvärtemot alla andra tillverkares, vars förtjänster till stor del kommer ifrån just service och reservdelsmarknad. Elon säger istället – Vi vill inte att våra serviceverkstäder ska tjäna pengar, ett uttalande som inte direkt togs väl emot av aktiemarknaden.


Med gratis laddning av Model S på Teslas "Super Chargers" och inget tvång till service i kombination med ett mycket förmånligt finansieringsprogram som Tesla tillkännagav för några veckor sedan, så har Tesla verkligen sänkt trösklarna för att äga en Model S. Trots att bilen till en första början kan ses som dyr är driftskostnaderna så pass låga att Model S snart kan räknas hem hos gemene man.


Det har vidare pratats om utifall nuvarande Model S-ägare kommer ha möjlighet till att uppgradera sina batterier om nya förbättrade batterier skulle finnas tillgängliga i en snar framtid. På den efterföljande presskonferensen hintade Elon Musk om att kommande modeller skulle kunna få ett batteri som kan klara 800 km på en laddning och att nuvarande kunder förmodligen skulle kunna uppgradera sina bilar till detta. En bil från Tesla med ett sådant batteri skulle kunna nå marknaden om 4-5 år, sa Musk.


Nästa kommande nyhet från Tesla är ryktad att behandla "Teslas Super Charger network".

Etiketter: tesla model s fördomar

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln