Hur en LEAF blir till (video)

Nu byggd lokalt Nu byggd lokalt

De första Nissan LEAF som levererades utav 2011 och 2012 års modell var byggda i Japan och skeppade till sina slutgiltiga destinationer. För 2013 års modell har Nissan valt att bygga LEAF även i USA och i England.


Genom att effektivisera tillverkningen lokalt, ta bort fraktavgifter och minimera valutarisker, har Nissan därmed inte bara lyckats öka sin tillverkningskapacitet, utan också skapa lokala jobb och framförallt kunnat sänka priset till attraktivare nivåer.


I USA byggs nya LEAF numera i Smyrna, Tennessee och dessutom på samma linje som andra modeller, tex Altima. Trots att det möter utmaningar att bygga olika fordon med olika drivlinor på samma produktionslina, blir det billigare än att separera dem.

 

Fabriken kör 3 skift, 24 timmar om dygnet, söndag natt till lördag morgon.


I filmen ned ges en snabbgenomgång över hur Nissan LEAF sätts ihop i Smyrna, Tennessee.

Etiketter: leaf nissan usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln