Twizy i F1-utförande

Nytta med nöje? Nytta med nöje?

För de som älskar motorsport men också har en gnutta miljötänk i bakfickan kan detta koncept från Renault imponera. Häromdagen släppte Renault ett kryptiskt meddelande om en elbil i ett F1-utförande och idag visades den upp - Twizy Renault Sport F1 Concept Car.


Konceptbilen är kanske inte något revolutionerande i sig utan är en vidareutveckling av den i sydeuropa mycket populära eldrivna 4-hjulingen Renault Twizy. Twizy har nu börjat säljas även i Sverige (från 69 900:-) och de första exemplaren rullar från och med april på våra gator.


Twizy F1-concept har fått ett antal styling paket på sig men är i grunden en bantad och upphottad Twizy. Den bakre stolen har plockats bort och ratten har ersatts av en Formula-1 ratt.
Motorn är förstärkt från 13 kW till 72 kW och accelerationen är i klass med Renault Megan R.S som gör 0-100 på drygt 6 sekunder. Hastigheten är begränsad till 110 km/h.


Kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss efter det kryptiska pressmeddelandet men trots allt ett roligt koncept som visar på att Twizy är en anpassningsbar plattform. Renault skriver på sitt Twitter-konto att om en sportigare version av Twizy någon gång blir verklighet, kan detta koncept vara en inspirationskälla.


Vad tycker du om Twizy och detta koncept?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln