Mitsubishi Outlanders batteriproblem lösta

Barnsjukdomarna är botade Barnsjukdomarna är botade

Efter en efterlängtad succé med laddhybriden Outlander och med nästan 4000 sålda och levererade på endast 1 månads tid, var Mitsubishi tvingade till att stoppa produktionen pga något fel i batteripacken. Men de har nu äntligen funnit en lösning på problemet.


Mitsubishi har rekommenderat sina 3829 kunder att inte varken ladda sina batterier eller köra med hybriddrift fram tills att deras ingenjörer har funnit roten till problemet och efter ungefär 1 månad kom nu svaret.


Mitsubishi säger att det var en cellsdefekt som inträffade vid tillverkningslinjen som orsakade överhettningen i batterierna. Ett uttalande från Mitsubishi lyder:


"Den gemensamma undersökning (med Lithium Energy Japan) avslöjade att batteriets cellsdefekt kom från en del av leverantörens produktionslinje, vilket resulterat i kortslutna battericeller. Defekten inträffade i en "screening process" som lades till produktionslinjen i december 2012. Det visade sig att under denna screening process ändrades formen av en inre del av batteriets celler och några mikroskopiska föroreningar genererades som ett resultat av battericeller som utsätts för våld. "


Mitsubishi säger att den snabba lösningen på problemet helt enkelt är att ta bort screening processen från produktionslinjen.


Mitsubishis har erbjudit ersättningsfordon och pengar för bensinutlägg till de drabbade kunderna.


Tråkigt nog har Outlander drabbats av andra problem och de nästan 4000 bilarna har nu blivit inkallade på verkstad för att deras motorer har fungerat felaktigt.


Mitsubishi har fastställt att felaktig mjukvara orsakade problem i den bensin-elektriska bilens generator och främre motor och för närvarande repareras dessa problem hos lokala återförsäljare.


Outlander ska ha premiär i Sverige till sommaren och den svenska återförsäljaren jobbar hårt med att få hit fordonen i tid. Förhoppningsvis är också alla barnsjukdomar då också lösta.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Bruno S • 30 april 2013 00:16:29
    Bra, för det verkar vara en riktigt bra bil. Funderar själv på att införskaffa en sådan. Den blir ju någon hundring billigare än V60 laddhybrid.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln