Årets elbilsrally är fullbokat

Vem vinner årets elbilsrally? Vem vinner årets elbilsrally?

För tredje året i rad anordnas Öresund Electric Car Rally, världens största elbilsrally under två dagar och genom två länder den 1-2 juni. Rallyt är ett Interreg projekt i samarbete med Köpenhamn Kommun, Malmö stad, Helsingborg, Öresundskraft och Region Skåne.


OECR har vuxit rejält sedan det startades för första gången 2011 med endast 20 medverkade elbilar. 2012 hade startfältet utökats till imponerande 50 elbilar och trots att det redan då var trångt om laddplatser, ser vi nu 60 elbilar i årets startfält som nu är fullbokat.


Deltagarna kommer från både den svenska och danska sidan och bland startfältet figurerar bland annat författarna Nina Rasmussen och Hjalte Tin som 2010 blev först i världen med att resa jorden runt i elbil. Både bilen och paret utsattes för tuffa utmaningar under resan, som en 40 graders värmebölja i Ryssland och 20 minusgrader i USA. Sådana tuffa förhållanden lär vi dock inte se denna helg.


OECR har tre tävlingsmoment: Energi (lördag), regularity rally (söndag) och precision (söndag). Resultaten från de tre momenten räknas samman för att få fram den slutliga vinnaren. Eftersom energifrågan är viktig för OECR väger resultaten från energitävlingen tyngre än de andra två.


Förra året vann två snålkörande göteborgssystrar i en Tesla Roadster och iaf en av systrarna ser ut att ställa upp även i detta årets rally. Men med fler energieffektiva Tesla roadsters och andra nya energisnåla bilar i startfältet är det allt annat än klart vem som blir årets vinnare.


Med kringliggande aktiviteter i 4 städer under 2 dagar är Öresund Electric Car Rally om inte det största, iaf utan tvekan ett av de största elbilseventen i Sverige. Besök det om ni kan.

 

Läs mer på www.oecr.org

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln