Är detta slutet för Fisker?

Vad ska hända med Fisker? Vad ska hända med Fisker?

Laddaelbilen.se har under flera tillfällen rapporterat om Fisker Automotives finansiella svårigheter. Senast i raden av händelser har företaget blivit stämda av både sin hyresvärd och sin mediabyrå. De som nu försöker nå Fisker Automotives webbsida möts av ett "404 - Webbplatsen kan inte hittas."


Fisker har ett stort lån att betala tillbaka till US Department of Energy på ca 193 miljoner USD och på något vis kom det ut uppgifter om att DoE hade lyckats ta tillbaka hela 21 miljoner USD från Fiskers reservkonto tidigare under april.


Men Fisker har kanske det största problemet någon biltillverkare kan brottas med, det har tappat kundernas förtroende och varken säljer eller tillverkar bilar. Det gör det i princip omöjligt att betala tillbaka lånet och ledningens försök att få till ett samarbete med en större aktör ser ut att ha misslyckats.


Tills igår var dock Fiskers ansikte utåt, deras webbsida, i fortsatt gott skick, men nu möts man av en 404 – Webbplatsen kan inte hittas.


Fisker har enligt uppgift 535 000 USD i obetalda fakturor till sin mediabyrå och det kan vara en av orsakerna till att webbplatsen har stängts ner, en annan är helt enkelt att sagen om Fisker nu har nått sitt slut och lånekravet från DoE försätter Fisker i konkurs.


En lustig företeelse är dock att Fiskers svenska webbplats är fortfarande i drift. Gissningsvis är det den svenska generalagenten Callisma som äger rättigheterna till den webbplatsen och Callisma är helt oknutet till Fiskers verksamhet.

Den svenska webbsidan fungerar fortfarande
Den svenska webbsidan fungerar fortfarande
Etiketter: fisker karma konkurs

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln