Volkswagen med nytt laddhybridkoncept

Blir CrossBlue Coupé verklighet? Blir CrossBlue Coupé verklighet?

I början av året träffade Volkswagens ledning en utvald skara journalister i New York. Deras budskap till journalisterna var tydligt. VW ska bli störst inom elbilar och 2018 ska 3% av försäljningen vara elbilar.


En karta över lansering av elektrifierade versioner av nuvarande modellprogram visades vid detta möte upp. På en av bilderna visades en bil under ett skynke och en gissning är att denna dolda bil kan vara VWs nya CrossBlue Coupé koncept.


I fredags började bilder cirkulera och i lördags kom mer officiell information om laddhybriden som visas upp i Shanghai nu i helgen. CrossBlue Coupé är en fortsättning på konceptet CrossBlue som visades upp i Detroit i januari. En stor SUV med stor motor. I elbilstermer är det dock inte mycket som imponerar.


De 2 elmotorerna på vardera 40 och 85 kW hjälper till att driva en stenålders bensintörstande V6. Batteriet som hjälper till är på endast 9,8 kWh och ger en ren eldrift på endast 33 km.


VW ger ingen indikation på om CrossBlue Coupé koncept ska produceras eller inte. Men det är troligt att drivlinan kommer ligga till grund för kommande modeller hos VW.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln