Slutrapport från Prius laddhybridtest

Hur ofta laddar du din laddhybrid? Hur ofta laddar du din laddhybrid?

För nästan 3 år sedan startade ett av de första större och längre laddhybrid-testen i verklig användarmiljö nere i Strasbourg, Frankrike. 70 stycken Toyota Prius laddhybrider har använts sedan 27 april 2010.


Förra veckan sammanställde staden Strasbourg och franska energileverantören EDF den nästan 3 år långa försöksperioden. Toyota har nu avslöjat slutgiltig data från studien och nedan listas de viktigaste punkterna.


- En genomsnittlig bränslebesparing på 46% jämfört med en likvärdigt stor bensindriven bil när man laddar 1,1 gånger per dag.


- Klara bevis för direkt korrelation mellan uppladdningsfrekvens och bränsleförbrukning: högre laddningsfrekvens leder till lägre bränsleförbrukning.


- Studien visar på en genomsnittlig bränslebesparing på 70% jämfört med en likvärdigt stor bensinbil när man laddar 1,6 gånger per dag.


- 60% uppladdningarna utförs på jobbet och 37% hemma. Offentliga laddstationer välkomnas av användarna för kompletterande laddning. Schemalagd laddning leder till CO2-utsläppsminskningar på 10% till 15%.


En kortfattad analys av ovan leder kanske inte till några direkt häpnadsväckande slutsatser. Laddar man oftare så minskar man utsläppen. Att 60% av laddningen sker på arbetsplatsen kan bero på att flertalet av användarna helt enkelt inte har haft tillgång till laddning vid hemmet.


En likartad studie i USA som utförs av Ecotality och jämför laddbeteende hos Nissan LEAF-ägare och Volt-ägare, visar på att 80% av laddningen sker i hemmet. Volt-ägare laddar i genomsnitt 1,4 gånger per dag och LEAF-ägare 1,1 gång per dag.


Hur ofta laddar du?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln