Fisker Automotive blir stämda

Fiskers webbsida är fortfarande online Fiskers webbsida är fortfarande online

Inte nog med att Fisker Automotive har haft det kämpigt med sin finansiering, nu fullkomligen ramlar stämningsansökningarna in. Först var det de anställda, sedan fastighetsbolaget och nu har även deras reklambyrå stämt dem för obetalda räkningar.


Advokatbyrån Outten & Golden stämde den 8 april Fisker Automotive på uppdrag åt flera fd anställda. Uppsägningen av merparten av företagets arbetande gick strängt emot det varselkrav på 60 dagar som krävs enligt lag.


Kort innan dess, den 5 april, gick också fastighetsbolaget WWG Canyon Corporate som Fisker hyr sina lokaler från och sa att Fisker är skyldiga dem 174 103 dollar och 90 cent. Om en betalning inte hade skett inom 5 dagar hotades Fisker med vräkning. Det är fortfarande oklart om vräkningen pågår eller om kravet blev löst. Fisker skrev så sent som 2010 på ett 10 års-avtal att få hyra lokalerna i Anaheim, Kalifornien.


Den senaste i redan av stämningar är alltså Fiskers kreativa webdesignerbyrå, Ignited. Ignited har utestående fakturor till Fisker på 535 000 Usd som de inte har fått betalt för. Tjänsterna omfattar marknadsföring, webb design, underhåll och mediaköp.


Men trots alla problem är deras hemsida fortfarande online och vid första sidan möts man lite sorgset av skriften:


"New isn't easy. Building the future never is..."


Låt oss bara hoppas att allt deras slit inte var förgäves.

Etiketter: fisker usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln